Francuska szkoła obsługi konsumenta

Nakrywanie stołu

Układanie zastawy stołowej

Przygotowanie stołu do serwisu zypy

Serwis zupy z gerydonu

Zbieranie brudnych talerzy po zupie

Serwis francuski zupy (we francji nazywany serwisem angielskim)

Serwis specjalny – flambirowane śliwki

Serwis specjalny – flambirowane wiśnie

Serwis specjalny – flambirowane gruszki

Serwis specjalny – flambirowane mango

Serwis specjalny – flambirowane liczi

Serwis specjalny – flambirowanie brzoskwiń

Serwis specjalny – flambirowanie steków

Serwis specjalny – porcjowanie drobiu

Serwis specjalny – filetowanie ryby

Serwis specjalny – przygotowanie tatara

Serwis specjalny – przygotowanie bananów do flambirowania

Serwis specjalny – przygotowanie naleśników do flambirowania

Serwis specjalny – flambirowanie naleśników

Serwis specjalny – przygotowanie kiwi do konsumpcji

Serwis specjalny – przygotowanie awokado

Serwis specjalny – przygotowanie pomarańczy

Serwis specjalny – przygotowanie wina w karafce

Serwis specjalny – dekantacja wina

Serwis specjalny – otwieranie wina musującego/szampana

Serwis specjalny – otwieranie i serwowanie wina czerwonego

Serwis specjalny – otwieranie i serwowanie wina białego

Serwis specjalny – otwieranie i serwowanie wina w koszyczku

Serwis specjalny – tranżerowanie/porcjowanie mięsa

Serwis specjalny – porcjowanie i serwowanie kotlecików jagnięcych

Serwis specjalny – podanie sałatki owocowej “Floryda”

Przykład serwisu nakrycia dla 3 osób

Przykład przygotowania serwisu z gerydonu

Serwis specjalny – przygotowanie filetów z łososia

Serwis specjalny – ryba smażona (sola)

Serwis specjalny – ryba grilowana (sola)

Serwis specjalny – ryba panierowana (sola)